Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Artikelbibliotek

Eric NordevallSkapad av Erik Rådström 2012-01-08 18:03

Vårt tillstånd att dyka på Eric Nordevall har löpt ut för året och nu är vi i full gång med att sammanställa allt vi gjort i en rapport.

Vi arbetar också vidare med att utveckla sidan ericnordevall.se. Tanken är att det ska vara ett exempel på hur man exponerar vrak för allmänheten. En del är de sfäriska bilderna och en annan är ett bibliotek med tidningsartiklar som rör vraket.

Det är den delen vi arbetar med just nu. Vi har tidigare berättat om vårt möte med Åke Svensson och att vi under besöket fick låna en hel dokumentsamlare med gamla tidningsartiklar från de hittade Eric Nordevall och framåt.

Företaget Print Eliten i Örebro har nu hjälpt oss skanna alla dessa artiklar och sparat ner dem så att de blir bevarade digitalt för framtiden. De har skannat ett 60tal artiklar från 80talet och framåt.

Vi arbetar nu vidare med att söka tillstånd hos alla tidningar som publicerat dessa artiklar för att kunna lägga upp dem igen. Några har vi pratat med och det verkar lovande.

Vi tackar Print Eliten för hjälpen!

http://www.printeliten.se/

  • Kommentarer(2)//www.dykparkvattern.se/#post34