Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Granaten plockas bort!

Eric NordevallSkapad av Erik Rådström 2012-01-30 11:56

Före jul gick vi ut med vår upptäckt av en granat i närheten av aktern på Eric Nordevall.
I samband med detta rapporterade vi in fyndet till flera myndigheter, Länsstyrelsen, Polisen, Försvarsmakten och Kustbevakningen.

Två av dessa har svarat oss på anmälan vi gjorde. Kustbevakningen skickade ganska omgående ett mejl om att detta inte var deras ansvarsområde och hänvisade till Försvarsmakten.
Kort därefter blev vi kontaktade av en person hos försvarsmakten som berättade att de kommer att avlägsna granaten från platsen men de kunde inte säga när det kommer att se.

Vi är oerhört tacksamma att detta kommer att ske och det innebär att vi kan fortsätta med arbetet att försöka öppna upp Eric Nordevall för dykning igen!

  • Kommentarer(1)//www.dykparkvattern.se/#post36