Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

SISU Idrottsutbildarna

SamarbetenSkapad av Erik Rådström 2012-02-09 15:56


Vi har under hela hösten fört samtal med SISU Idrottsutbildarna i Nerike angående vårt projekt med dykparken och vi har nu gått ihop i ett samarbete där Dykpark Vättern kommer att bedrivas som en lärogrupp.

Allt vi gör dokumenteras noga och vi lägger sedan ut det här på vår blogg och andra kanaler så att andra kan lära sig av det vi gör. SISU Idrottsutbildarna arbetar med att utveckla idrotten och för dem är detta en bra möjlighet att hjälpa till och vidareutveckla marinarkeologin och dyksporten.

Genom detta samarbete får vi ett ekonomiskt bidrag för de timmar vi lägger ner i projektet och fram tills idag så har vi fått ihop en summa som vi har val att lägga oavkortat till nya ankringar av vrak i Vättern.
Pengarna vi har fått kommer att räcka till 3 bojningar och vart de kommer att hamna är inte helt klart ännu. Vi har under samtal med instruktörer mm i närområdet fått önskemål om att sätta en lina vid Stora Lund så att man kan träna upp och nedstigningar efter en lina även om båtdyk blåser inne.

Vi kommer fram över att överväga alla möjligheter och så kommer vi att återkomma angående detta så fort vi vet mera.


  • Kommentarer(0)//www.dykparkvattern.se/#post37