Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Arbete pågår!

Eric NordevallSkapad av Erik Rådström 2012-02-26 21:16

Det är otroligt mycket på gång just nu så uppdateringarna blir lite lidande men vi jobbar på mer än någonsin!

Vi håller just nu på med att bygga upp del två av sidan ericnordevall.se där vi kommer lägga upp ett bibliotek med gamla tidningsartiklar från 1980 och framåt.
Sidan kommer byggas upp under en längre tid allt eftersom i får klart materialet och vi hoppas på att ni som läser också kan bidra med fler artiklar om ni har några liggande?

I kommande uppdatering så arbetar vi också med att bygga upp Eric Nordevall i 3D, detta gör vi genom att använda mått vi själva tagit, fotografier, video och ritningar från Eric Nordevall II.
3D bilderna kommer bli ett komplement till allt annat material vi har och framförallt för att man ska få en helhetsbild av hur vraket ser ut idag.

Vi har en del små förändringar kvar men här har ni en liten smyg titt på vad som kommer.

Utöver detta arbetar vi med en rapport som ska lämnas in till Länsstyrelsen där vi beskriver allt vi har gjort under våra dyk förra året. Samtidigt som vi gör detta tar vi fram en plan för hur det skulle vara möjligt att tillåta dykningar på Eric Nordevall igen.

Vi har kommit så långt att nästa steg blir att skriva en ansökan om att bilda ett kulturreservat kring vraket tillsammans med Länsstyrelsen, Sjöhistoriska och eventuellt närliggande kommuner. Detta kommer att ta en hel del tid, men vi hoppas ansökan blir klar inom en snar framtid.

  • Kommentarer(0)//www.dykparkvattern.se/#post38