Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Stora Lund

DykplatserSkapad av Erik Rådström 2013-04-16 19:25

Dags för en uppdatering igen!

Projektet lever och det arbetas för fullt, men vi har inte hunnit och varit dåliga på att uppdatera ett tag!

Vi försöker prioritera att få saker gjorda men vi ska även försöka dela med oss lite mer här fram över.

Sedan vi gick ut med vårt online museum om Eric Nordevall i slutet av förra året så har den varit en succé! Vi ser nu när nyheten lagt sig att vi ligger på mellan 1000-1500 unika besökare i månaden.

Eric Nordevall är helt klart ett vrak som berör och intresserar många!

När det gäller arbetet med dykparken så står det stilla med Eric Nordevall. Vi har en ny ansökan inne om att få slutföra vår dokumentation och vi har även en del nya idéer som vi hoppas få igenom. Det är något vi kommer berätta mer om senare.

Arbetet med dykparken handlar inte bara om Eric Nordevall utan också om övriga vrak och dykplatser kring Vättern. Förra året så bojade vi bland annat ett vrak och ordnade med en bänk i Stora Lund.

När vi byggde bänken i Stora Lund fick vi önskemål om bänkar uppe vid parkeringen men det var inget vi lyckades få igenom då pga att det är ett naturreservat och vissa regler måste följas. Vi kunde t.ex inte bygga fasta bänkar specifikt för dykning utan sakerna måste kunna användas av alla som besöker naturreservatet.

MEN nu har vi kommit fram till en kompromiss! Länsstyrelsen i Östergötland kommer att ställa dit tre picknickbord som vi får använda till att lägga dykgrejer på och de kommer även kunna användas till korvgrillning mellan dyken.
Det är inte lika bra som en bänk anpassat för dykare, men det är i alla fall bättre än inget.

Länsstyrelsen är också så vänliga att de kommer stå för finansieringen av bänkarna denna gång!
De ska under denna vecka planera för att transportera dit dem så de kommer vara på plats inom kort.

Vi har också märkt att många instruktörer väljer att hålla sina kurser i Stora Lund. Då dyker man oftast oavsett om det regnar eller inte, men det är dåligt med skydd för regnet där nere.

Vi har därför ansökt om tillstånd att bygga om det gamla dasset som inte används längre till ett omklädningsrum. Det får plats ungefär 3-4 personer där inne om man klämmer ihop sig lite. Tanken är inte att man ska sitta där inne utan få lite skydd när man byter om så man slipper blöta ner understället.

Detta har vi också fått godkänt på nu så framöver kommer vi att öppna upp den igen skruvade fd handikappsdelen och bygga bänkar där inne så att alla kan använda det och byta om när vädret är lite sämre.

Vi hoppas att saker kommer göra Stora Lund till en ännu bekvämare och bättre dykplats än vad den är idag!

  • Kommentarer(0)//www.dykparkvattern.se/#post49