Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Nordvall, granater och försvarsmakten

Eric NordevallSkapad av Erik Rådström 2012-04-19 21:15

Illustration: Föreningen Forsviks Varv

Det har varit ganska lång tid mellan våra inlägg nu, det beror inte på att det inte händer saker utan det är tyvärr på grund av tidsbrist. Jag kommer skriva några snabba inlägg efter varandra nu för att uppdatera lite snabbt om vad som har hänt och vad som är på gång. Anledningen till att jag inte skriver ett längre är för att inläggen ska kunna bli sökbara efter innehåll i framtiden.

I skrivandets stund står jag till knäna i kläder och saker som ska packas inför en välbehövlig två veckor lång semester i Vietnam ;)

Arbetet med Eric Nordevall står tyvärr helt stilla efter att försvarsmakten varit där och sprängt den på plats. Länsstyrelsen hade gett klara besked om att den absolut inte fick sprängas på plats men röjdykarna gjorde detta i alla fall. Jag har haft kontakt med båda sidor och allt beror på oerhört dålig kommunikation myndigheterna emellan.

Röjdykarna som var på plats intygar att inte ett dammkorn har flyttat på sig på vraket efter sprängningen men nu vill Länsstyrelsen ändå ha en efterbesiktning. Så där står vi nu, vi väntar på beslut om en efterbesiktning och fram till dess kan vi inte göra något.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.