Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Dykseminarie i Estland

SamarbetenSkapad av Erik Rådström 2012-04-19 21:57

Vi har tidigare varit med under sportdykarseminariet som Sjöhistoriska Museet anordnar varje år. När vi deltog i November så besökte några från Estland seminariet och de deltog även genom att berätta om ett dykprojekt som kallas Shipwher. Det är ett projekt de driver tillsammans med Sjöhistoriska här i Sverige.

De hade tyckt vårt dykparksprojekt var mycket intressant så de bjöd över oss till sitt första seminare som de anordnade i mars i år.

De hade ordnat allt otroligt bra. På själva seminaret hade de ordnat med direktöversättning både från Engelska till Estländska och tvärtom.
Jag höll en presentation likt de jag har haft på Sjöhistoriska tidigare, skillnaden denna gång var att jag fick dra hela historien om projektet sammanhängande.

Mot slutet av presentationen visade jag upp de sfäriska bilderna från Nordevall och ett Åhhh gick genom hela rummet. Vart vi än visar upp våra bilder så får vi en otrolig uppmärksamhet och intresset är stort!

Vårt deltagande och möte med Shipwher medlemmarna ledde även till vidare samarbete så vi kommer att åka ner igen i sommar och hjälpa dem dyka på nya djupare vrak som de hittat men inte har möjlighet att dyka på och dokumentera. Under en vecka kommer vi att hjälpa dem runt Dagö utanför Estländska kusten.

Följ deras projekt på Facebook:
http://www.facebook.com/shipwher

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.