Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Tillgänglig göra och bevara

SamarbetenSkapad av Erik Rådström 2012-04-20 09:19

Vi har tidigare skrivit om att vi har gått in i ett samarbete med SISU Idrottsutbildarna där vi har bedrivit projektet som en lärogrupp.

Vi fick tack vare detta ett ekonomiskt bidrag för att utveckla dykparks tänket i Vättern.

Det har varit mycket fokus på Eric Nordevall just för att det vraket kräver mest arbete i och med dykförbudet. Men nu kan vi ändå meddela att vi kommer att börja på med att boja tre vrak i Vättern. Vi har ännu inte bestämt vilka men när det är klart kommer vi att gå ut med det här och på Facebook.

Tanken är att det ska vara lätt för dykare att lägga till vid vraken och ha en säker bra lina att gå upp och ned på. Samtidigt som det underlättar för dykningen så skyddar vi även vraken genom att vi förhoppningsvis får bort alla som ankrar själva i de sköra trävraken. Det är olagligt i vissa fall men också oerhört onödigt eftersom man förstör för kommande generationer.
På detta sätt kommer vi att kunna göra lite för att vraken bevaras för framtiden. Resten är upp till dykarna som besöker vraken!

Vi planerar även att förbättra populära dykplatser från land. Vad vi kommer att göra och hur för ni läsa om vid ett senare tillfälle när allt är på plats ;)

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real





Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.