Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Ankring vid vraket Ulrika

DykplatserSkapad av Erik Rådström 2012-06-11 00:43

Vi har nu äntligen kommit igång med att ordna fasta ankringspunkter vid minst tre av Vätterns vrak. Det första vraket vi varit till blev Ulrika utanför ön Fjuk.

Ankringen vid Ulrika är inte helt klar, linan som binder samman huvudlinan och vraket är inte uppspänd och saknar en boj intill vraket. Vi hade åkt ifrån bojen och märkte det först när vi skulle hoppa i vattnet.

Detta innebär att linan är alldeles för lång och kan båga ganska högt upp från det ställe den är fäst på nedstigningslinan.
Fram till dess att denna är helt på plats så föreslår vi att ni går hela vägen ner på huvudlinan, när ni kommer ner på botten så bör ni se en stock en liten bit ifrån linan. Följer ni denna så kommer ni till vraket.

Bojen vid Ulrika sitter på exakt sex meter.

Det går redan nu att lägga till med båten, men vi vill att ni följer anvisningarna i länken här nedanför.

http://www.dykparkvattern.se/Ankringsanvisning.pdf

Varje förankring kostar 1838:- då är inte bromstrummorna och bensinkostnader inräknade.
Att använda dem kommer inte att kosta något, men ska det fungera så bygger det på att alla tar ansvar för att de används på rätt sätt och ser till att inget förstörs.

Alla kontaktuppgifter om något skulle hända finns i dokumentet vi sammanställt över hur förankringarna ska användas och fungerar.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.