Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Stora Lund

DykplatserSkapad av Erik Rådström 2012-06-15 13:14

Vi har under en längre tid arbetat med att få klart ett tillstånd för att få bygga bänkar för dykarna vid Stora Lund. Eftersom det är ett naturreservat har vi varit tvungna att gå via Länsstyrelsen för att få detta tillstånd.

Nu är det äntligen klart! Vi har fått godkänt och kommer någon gång i sommar att bygga bänkar ner vid vattnet i anslutning till bryggan.

Detta är något som kommer att gynna alla som vistas på platsen. När dykarna är där idag så är det precis så att turisterna som vill gå ut på bryggan kommer förbi. Flaskor, fenor och andra grejer ligger ofta över hela bryggan och gör att det blir svår att ta sig fram.

Vi vill i samband med detta även presentera en ny sponsor som går in och stödjer oss med materialet för att bygga denna bänk!

Ett stort tack till XL Bygg i Vadstena för att ni ställer upp och hjälper oss med material.
Bänkarna kommer att byggas i lärk, och det är ett krav från Länsstyrelsen eftersom de inte får använda tryckimpregnerat virke i naturreservatet.

XL Bygg har tagit hem allt material vi behöver i lärk så att vi kan bygga bänken i sommar!

Återigen stort tack till Henric Edvardsson och hans kollegor på XL Bygg i Vadstena

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Petter J 2012-06-17 14:08

Bra initiativ och kul att ni fick gehör hos Länsstyrelsen!