Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Bänken är på plats!

DykplatserSkapad av Erik Rådström 2012-07-01 18:35

Efter en inställd Ölands helg ställde vi om snabbt och planerade istället att bygga bänken i Stora Lund.
Vi kom ner lördag förmiddag och började direkt att riva sidan av bryggan så att vi kom åt balken hela bryggan vilar på. Ett par veckor tidigare hade vi sett att getingar byggt bo precis där vi skulle bygga. Väl förberedda med Radar så var getingarna snabbt borta.

Vi hade förberett oss väl genom att skicka ritningarna till XL Bygg i Vadstena på hur vi skulle bygga bryggan så de hade sågat större delen av virket åt oss innan vi hämtade upp det. Ryggstöd och sits var färdigt men de snedställda stöttorna under fick sågas individuellt på plats för att få bänken rak.

Eftersom bänken sitter på allmän plats så hade vi ganska stora krav på att den skulle byggas och förankras på ett speciellt sätt. Varje del av stommen sitter fäst med fyra genomgående bultar och sitter max 60cm ifrån varandra. Allt är överdimensionerat för att hålla länge.

Vi hoppas bänken kommer väl till användning!

Ett extra stort tack till XL Bygg i Vadstena för all hjälp med material till bänken! Den kommer göra en bra dykplats ännu bättre.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.