Dykpark Vättern

Dykpark Vättern

Välkommna till Dykpark Vättern!

Här kommer du kunna läsa om ett pågående projekt som startade i början av 2008. Vår vision är att kunna starta en dykpark i Vättern med vraket Eric Nordevall som huvudattraktion. De flesta av våra inlägg kommer att handla om just Eric Nordevall eftersom det vraket kräver mest arbete.

Eric Nordevall är belagd med dykförbud sedan 1999 och vår förhoppning är att kunna lyfta förbudet så att dykare åter kan besöka henne.

Vi kommer regelbundet uppdatera sidan med framgångar och bakslag allt eftersom projektet fortgår.

Trevlig läsning!

Vad händer?

SamarbetenSkapad av Erik Rådström 2012-08-12 23:44

Det har varit tyst från oss ett tag och personer vi träffat under sommaren när vi har dykt kring Vättern har undrat vad som händer med projektet.

För att vara ärlig så händer det ingenting just nu.
Vi sitter tyvärr bakbundna och är beroende av myndigheter som inte gör något. Vi har haft en kontaktperson som har varit jätte bra, tyvärr är hon nu mer mammaledig och ingen av hennes kollegor vill ta tag i vårt projekt. Det har gått så långt att vi har ringt till deras chef och blivit lovade att denne skulle hjälpa oss men inte heller han har hört av sig tillbaka.

Vi kommer att fortsätta ringa och ligga på tills någon tar tag i sakerna, men innan dess kan vi inte göra något tyvärr.

Även hemsidan ligger på is eftersom vi även där är beroende av andra som inte levererar det de lovat. Vi har under ett halvårs tid kämpat med att få klart alla tidningsartiklar med Corren men inte lyckats. Corren skrev i början av året en artikel om sidan vi arbetar med och pressade oss på en deadline när den skulle vara klar. Efter flera samtal och löften om när vi skulle få materialet från dem så gav vi dem ett datum utefter vad de lovade.
Vi har än idag inte fått det de lovade oss levererat så nu har vi tyvärr brutit samarbetet med dem. Vi kan inte lägga all den tid vi gör på att tjata när det inget hjälper.

Under tiden har några av oss istället varit över till Estland och hjälpt till i ett projekt som heter Shipwher. Vi har dykt och dokumenterat vrak utanför Dagö under en veckas tid.
Vi kommer berätta mer om detta senare.

Foto: Maili Roio / Shipwher

http://www.facebook.com/shipwher

Nu vet ni i alla fall lite vad som inte händer och varför. Hoppas ni förstår att vi gör allt vi kan för att gå igenom detta! Vi tror fortfarande att det är möjligt att få igenom!

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Alex Norden 2012-08-28 11:51

Kanske börja en petition till myndigheterna? Både online och skriftligt. Vi kan ha en i vår butik. Hör av er alex.norden - gmail